Epoxy gietvloer, de ideale vloer voor publieke ruimtes

Door het stevig, harde materiaal van een epoxy gietvloer en zijn brede afwerkingsmogelijkheden is de vloer uitermate geschikt voor verschillende bedrijfsruimtes. Denk hierbij aan; kantoren, publieke gebouwen, garages, winkelpanden, werkplaatsen etc.
Bij een epoxy gietvloer gaat het daarom in eerste instantie vaak om de functionaliteit (een stevige, betrouwbare, onderhoudsvriendelijk vloer) en in tweede instantie gaat het om het visuele aspect, oftewel, de strakke, moderne uitstraling.

The Liquid Collection troffelvloer

Troffelvloer

Een troffelvloer is dé krasbestendige en slijtvaste vloer bij uitstek. Deze vloer is de sterke variant onder de gietvloersystemen.

lees meer

The Liquid Collection troffelvloer

Siergrind

Door de samenstelling en de uitstraling, wordt siergrind vaak gebruikt in openbare ruimtes met veel loopverkeer (showrooms, winkelpanden).

lees meer

The Liquid Collection woonbeton

Woonbeton

Woonbeton kan worden toegepast in elke ruimte. Woonbeton is zeer slijtvast en uitermate en kan worden toegepast bij woonhuizen en bedrijfspanden.

lees meer

De voordelen van een epoxy vloer

Een epoxy vloer heeft enkele belangrijke voordelen:

 • Opgewassen tegen zwaargewicht: het is geen probleem wanneer er grote zware machines op de vloer worden geplaatst. Een epoxy gietvloer is sterker dan beton.
 • Bestand tegen chemicaliën: de vloer is vloeistofdicht en het materiaal is bestendig tegen chemicaliën en zuren.
 • Het verwerken van logo’s en patronen:logo’s, slogans of andere teksten kunnen gemakkelijk in een epoxy gietvloer verwerkt worden.
 • Veel afwerkingsmogelijkheden: het toevoegen van een grind effect, of kleurrijke glitters is mogelijk.
 • Gemakkelijk te reinigen: het reinigen en onderhouden van een epoxy vloer is net als bij de overige type gietvloeren geen enkel probleem.
 • RAL kleuren: de vloer is verkrijgbaar in vele RAL kleuren.
 • Bovengenoemde voordelen maken de vloer geschikt voor bedrijfsdoeleinden.

Is een epoxy gietvloer geschikt voor uw woning?

Een epoxy gietvloer draagt niet direct bij aan het verhogen van het wooncomfort. Dit komt mede doordat een epoxy vloer:

  • Geen geluiddempend effect heeft.
  • Geen mogelijkheden heeft m.b.t. het plaatsen van een vloerverwarming, de vloer voelt van zichzelf ook al wat kouder aan dat een PU gietvloer
  • Heeft een stabiele ondervloer nodig

Echter zijn er gezinnen die juist bewust kiezen voor een epoxy gietvloer. Wanneer men weinig tijd heeft en geen omkijken wil hebben naar een vloer, dan is de epoxy gietvloer erg geschikt. Hij is tenslotte zeer onderhoudsvriendelijk. Wat men ook op de vloer laat vallen, deze gietvloer zal niet snel beschadigen.

Bent u op zoek naar wat meer wooncomfort, dan kunt het beste kiezen voor een comfortabele PU gietvloer. Een PU gietvloer heeft vergelijkbare eigenschappen met een epoxy vloer. De epoxy vloer bestaat echter uit wat steviger/harder materiaal. Lees hier meer over de PU gietvloer.

Vraag een offerte aan of maak een afspraak

The Liquid Collection epoxy gietvloer

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van een epoxy gietvloer voor uw bedrijf of eventueel woning?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de beste toepassingen en mogelijkheden.