Gietvloer kleuren: welke kleur past het beste bij uw interieur?

Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor een gietvloer, komt de volgende stap, de meest leuke maar ook de meest moeilijke: een kleur uitkiezen!
Dit is voor veel mensen een lastige keuze die gemaakt moet worden, ook omdat er zoveel keuze is.
Echter is het wel een van de meest belangrijke keuzes. De kleur van uw gietvloer is tenslotte de bepalende factor voor de rest van uw interieur.

“Waar combineren we kleur van de vloer mee? Willen we een donkere vloer of juist wat lichter? Is het voor de begane grond of of voor de boven verdieping?”

Laat ons weten wanneer u het fijn vindt dat we met u meedenken, dat doen we met alle liefde! Neem uw kleurstalen van uw andere interieur aankopen of misschien heeft u een moodboard gemaakt?

Welke factoren zijn belangrijk bij de keuze van een gietvloer kleur

U kunt de gietvloer in alle mogelijke kleuren laten gieten. Van groen, tot knalrood of een combinatie van twee kleuren als betonlook effect. Bij bepaalde bedrijven/instanties kan dit erg leuk zijn, omdat het past bij de huisstijl en branding.
Vaak  wordt er ook gekozen voor wat lichtere kleuren, zoals lichtgrijs, wit of beige/ crèmekleur.
Dit zijn was rustigere, strakke gietvloer kleuren die passen bij elk type interieur.
Belangrijk om te weten is, dat een gietvloer in alle RAL en Sikkens kleuren verkrijgbaar is. Niets is onmogelijk.
Ook zijn gietvloer kleuren prima met elkaar te combineren en kunnen we verschillende kleuren in elkaar over te laten lopen van de ene naar de andere ruimte, met subtiele overgangen of strips.

Het is belangrijk om de kleur passend te maken bij uw woonruimte.
In een slaapkamer wilt u rust en eenheid creëren, kies daarom voor een rustige kleur in plaats van een knalkleur. Daarnaast is het ook mogelijk om met een gietvloer een betonlook te creëren. Dit geeft een robuuste, stoere uitstraling aan het interieur.

The Liquid Collection PU gietvloer

PU gietvloer

Een PU gietvloer, oftewel polyurethaan vloer is een zachte vloer. Deze vloer is geschikt voor particulier gebruik.

lees meer

The Liquid Collection epoxy gietvloer

Epoxy gietvloer

Bij een epoxy gietvloer gaat het vaak om de functionaliteit. Een stevige, betrouwbare, onderhoudsvriendelijk vloer.

Lees meer

The Liquid Collection vloercoating

Vloercoating

Heeft u behoefte aan een andere kleurtje op uw bestaande vloer? Dan biedt een vloercoating uitkomst.

lees meer

Welke gietvloer kleuren zijn er

  • Neutrale kleuren: denk hierbij aan wit, crème, beige of lichtgrijs. Deze kleuren vormen een mooie eenheid met de aarde tinten van uw interieur zoals hout elementen, de vloer is met deze kleuren minder bepalend.
  • Opvallende kleuren: bij de keuze van een opvallende gietvloer kleur laat u de vloer al wat meer de rest van het interieur bepalen. Opvallende kleuren worden vaak ook afgewerkt met bepaalde patronen zoals glitters, of steentjes.
  • Betonlook kleuren: de betonlook zorgt voor robuuste, industriële look. De betonlook kleuren zijn verkrijgbaar in verschillende natuurtinten.

Hoe maakt u de keuze voor uw gietvloer kleur

Wij hebben verschillende kleurmonsters ter beschikking. Deze kunt u vrijblijvend bij ons opvragen om vervolgens op uw vloer te leggen of tegen uw muur te houden. Op deze manier kunt u gemakkelijker een kleurkeuze maken.
Mocht u na enkele jaren toch uitgekeken zijn op uw gietvloer kleur, dan kunt u heel gemakkelijk de vloer van een andere kleur voorzien.
Dit is het allergrootste voordeel van een gietvloer ten opzichte van alle andere vloeren.
Met een nieuwe kleurcoating ziet uw vloer er binnen mum van tijd weer uit als nieuw.

Vraag een offerte aan!

The Liquid Collection giervloer kleuren

Heeft u moeite met het kiezen van de juiste gietvloer kleur?

Lastig om een kleur uit te kiezen? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee. Ook geven wij graag kleur advies, welke het maken van een keuze zal vergemakkelijken.