Vloercoating geeft uw vloer binnen no time een nieuwe look

Heeft u behoefte aan een andere kleurtje op uw bestaande vloer, of wilt u uw bestaande vloer beschermen tegen slijtage of vochtige omstandigheden? Dan biedt een vloercoating uitkomst.

Wat is vloercoating

Vloercoating is een economische en snellere variant van een gietvloer. In tegenstelling tot een gietvloer bestaande uit meerdere lagen, bestaat coating uit 2 lagen. Naast dat je de bestaande vloer beschermd tegen slijtage, vocht en een schadelijke vloeistoffen geeft een vloercoating binnen een mum van de tijd de bestaande vloer een nieuwe strakke uitstraling.

The Liquid Collection vloercoating
The Liquid Collection design gietvloer slaapkamer
Liquid collection gietvloer

De voordelen van vloercoating

  • Minder dan 1 mm dik: dit betekent dat er een minimaal laagje wordt aangebracht over de bestaande vloer. Er hoeft dus geen rekening gehouden te worden met hoogteverschillen.
  • Beschermlaag: vloercoating is ideaal voor bescherming van je vloer. Het is vloeistofdicht en slijtvast.
  • Goed te reinigen: vloercoating kan gemakkelijk met water worden gereinigd doordat de vloer naadloos is.
  • Gemakkelijk aan te brengen: het is snel en gemakkelijk aan te brengen over een bestaande gietvloer, maar ook over andere vloeren. Daarnaast is het mogelijk op beschadigingen op een gietvloer te repareren met coating.
  • Verkrijgbaar in vele kleuren: alle mogelijke kleuren kunnen vervaardigd worden.
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen: vloercoating is gemakkelijk zelf aan te brengen, wanneer u het juiste stappenplan volgt.
  • Aantrekkelijk geprijsd: vloercoating is prijstechnisch interessanter dan bijvoorbeeld een gietvloer.

De verschillen met een gietvloer

Een vloercoating gaat minder lang mee dan een gietvloer omdat het een minder zware belasting kan hebben. Omdat deze vloer uit één laag bestaat kunnen oneffenheden vanuit de bestaande vloer zichtbaar blijven. Bij een gietvloer zijn geen oneffenheden vanuit de ondergrond zichtbaar.
Vloercoatings voldoen niet aan de hygiëne eisen en veiligheidsvoorschriften zoals een gietvloer dat wel doet. Tenzij je de vloer nog extra impregneert of een antislip laag aanbrengt.

Vloercoating is ideaal voor ruimtes waar minder belasting plaatsvindt. Denk hierbij aan garages, kelders en opslagruimtes. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor buiten op bijvoorbeeld het terras.
Idealiter wordt vloercoating aangebracht op een al bestaande gietvloer, beton of cement daar deze vloeren egaal zijn en je oneffenheden in de coating zoveel als mogelijk voorkomt.

Vraag een offerte aan

The Liquid Collection vloercoating

Wilt u meer weten over vloercoating of twijfelt u tussen een gietvloer of coating?

Neem dan contact met ons op. Ook kunt u altijd vrijblijvend een offerte bij ons opvragen.