Bent u op zoek naar een slijtvaste vloer? Kies voor een troffelvloer

Een troffelvloer is dé krasbestendige en slijtvaste vloer bij uitstek. Een troffelvloer is de sterke variant onder de gietvloeren. De vloer is hard, vloeistofdicht en zeer gemakkelijk te onderhouden.
Een troffelvloer is gemaakt van grind in combinatie met epoxyhars. Deze vloer wordt weleens vergeleken met steentapijt, alhoewel de korrel van een troffelvloer een stuk fijner is. Steentapijt heeft in tegenstelling tot een troffelvloer een meer steenachtige uitstraling waarbij een troffelvloer zich meer richt op design.

Voor welke ruimtes is een troffelvloer geschikt

Een troffelvloer is net als een gietvloer te verkrijgen in verschillende kleuren, korrelgroottes en uitstralingen.
Dit maakt de vloer geschikt voor vele ruimtes en gelegenheden. Omdat de vloer erg hard, vloeistofdicht én hygiënisch is, wordt de vloer vaak gebruikt voor natte ruimtes, zoals de douche, keuken en het toilet.
Echter is de vloer ook prima geschikt voor industriële ruimtes. Dit heeft te maken met de hardheid van de vloer. Wanneer er chemische vloeistoffen op de vloer terecht komen of wanneer er zware machines op de vloer worden geplaatst zal de vloer niet snel beschadigen.

The Liquid Collection Troffelvloer
Liquid Collection cementbase gietvloer
The Liquid Collection gietvloersystemen

De voordelen van een troffelvloer

  • Industriële look: een troffelvloer geeft een industriële look aan een vloer. Dit maakt deze vloer zeer geschikt voor een modern interieur.
  • Industriële doeleinden: door de hardheid van de vloer is een troffelvloer zeer slijtvast. Dit maakt de vloer geschikt voor o.a. fabrieken. De vloer is bestendig tegen chemicaliën en zuren.
  • Vloeistofdicht: door het gebruik van epoxyhars is de vloer volledig vloeistofdicht. Dit maakt de vloer geschikt voor natte ruimtes.
  • Hygiënisch: een troffelvloer is gemakkelijk schoon te houden. Mede omdat deze vloer naadloos is.
  • Vloerverwarming een troffelvloer kan gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. Dit zal het wooncomfort verhogen.
  • Kleur en afwekingsmogelijkheden: een troffelvloer is in vele kleuren granulaten beschikbaar en ook is er sprake van vele afwerkingsmogelijkheden. (korrelgroottes, patronen, mat, glans, strak etc).
  • Een troffelvloer bestaat uit verschillende lagen. Iedere afzonderlijke laag moet droog zijn alvorens er een nieuwe laag wordt aangebracht. Dit betekent dat het leggen van een troffelvloer meer tijd/ manuren in beslag neemt. Daarnaast komt het weleens voor dat een dergelijke vloer niet volledig glad is. Dit komt door het gebruik van grind. Ook vlakt een troffelvloer in tegenstelling tot een gietvloer zichzelf niet uit.

Vraag een offerte aan of maak een afspraak

Wilt u meer weten over de troffelvloeren van The Liquid Collection?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie en kunnen vervolgens vrijblijvend een offerte voor u opstellen.