• Siergrind

Siergrind: slijtvaste, warme en decoratieve vloeren

Een siergrindvloer is net als een gietvloer, troffelvloer en woonbeton een naadloze vloer.
Echter is een siergrindvloer wel meer decoratief dan bovengenoemde vloersoorten.
Dit komt met name door de structuur van een siergrindvloer.
Een vloer gemaakt van siergrind bestaat namelijk uit grind en een verlijmde vloercoating. De coating zorgt voor een verfijnde afwerking van de vloer.

Waar wordt siergrind vaak gebruikt

Door de samenstelling en de uitstraling, wordt siergrind vaak gebruikt in openbare ruimtes met veel loopverkeer. Denk hierbij ook aan showrooms, kantoor- en winkelpanden. Wanneer er veel over de vloer gewandeld wordt, zullen er nauwelijks slijtage plekken zichtbaar zijn. Omdat de vloer sterk is én gemakkelijk te onderhouden, wordt een dergelijke vloer ook steeds vaker in woningen gelegd. De open structuur van een siergrind vloer, zorgen ervoor dat de vloer warmte aantrekt. De warmte wordt hierdoor goed geleid. Daarnaast kan er ook vloerverwarming onder een siergrindvloer worden gelegd.

The Liquid Collection troffelvloer
The Liquid Collection epoxy gietvloer
The Liquid Collection gietvloersysytemen

De voordelen van een siergrindvloer

  • Toepasbaar in vele interieurs: de structuur van de vloer zorgt ervoor dat de vloer zeer comfortabel is voor woningen. Het slijtvaste karkater zorgt ervoor dat de vloer zeer geschikt is voor zakelijk gebruik.
  • Verkrijgbaar in vele kleuren: een siergrind vloer is verkrijgbaar een vele kleuren. Uiteraard ook in natuurlijke tinten.
  • Verschillende korrelgrootte: de grootte van de korrel kunt u zelf kiezen. Variërend van heel fijn naar grof.
  • Gemakkelijk te onderhouden: wanneer er hardnekkige vlekken op de vloer worden gemorst kunnen deze gemakkelijk met water en een borsteltje verwijderd worden. De borstel zorgt ervoor dat u tussen de korrels kunt reinigen.
  • Geluiddempend: een siergrindvloer zorgt door zijn structuur voor een geluiddempend effect.
  • Toevoegen van patronen en logo’s: een siergrind vloer maakt het mogelijk om patronen en logo’s in te verwerken. Voor commerciële/branding doeleinden is dat ideaal.
  • Geschikt op vele ondergronden: een siergrindvloer kan op vele ondergronden worden gelegd. Daarnaast kost het leggen van deze vloer niet extreem veel tijd. Na een volledige dag mag er weer op de vloer gelopen worden.

Vraag een offerte aan!

Wilt u meer weten over de siergrindvloeren van The Liquid Collection?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie en kunnen vervolgens vrijblijvend een offerte voor u opstellen.