Nieuw bij The Liquid Collection: Cementbase vloer

De cementbase vloer is dé minerale gietvloer. Oftewel, cementbase.
De cementbase vloer is een 4 millimeter dikke cement gebonden vloer. Een cementbase vloer wordt iets anders aangebracht dan een gietvloer. Door middel van rollen of spanen, krijgt deze vloer de uitstraling en sfeer van een industriële betonvloer, met de duurzame eigenschappen die beton evenaren.

De eigenschappen van een cementbase vloer

Een cementbase vloer heeft een robuuste en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is deze vloer de meest duurzame gietvloer en hij is UV bestendig. Ook is de vloer leverbaar in unieke natuurlijke kleurtinten.
Een cementbase vloer kunt u het beste reinigen met een zachte borstel of swiffer. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen er in sommige gevallen voor zorgen dat de vloer zijn unieke stralende uitstraling verliest.

The Liquid Collection woonbeton

Woonbeton

Woonbeton zorgt voor een modern en strak uiterlijk, daarnaast kan woonbeton net als bij een gietvloer aangepast worden aan uw wensen.

lees meer

The Liquid Collection vloercoating

Vloercoating

Een vloercoating is verkrijgbaar in alle RAL en Sikkens kleuren. Ook in betonlook kleuren.

lees meer

The Liquid Collection betonlook gietvloer

Betonlook gietvloer

Door de gemêleerde kleuren van een betonlook gietvloer, wordt de vloer levendig.

lees meer

De voordelen van een cementbase vloer

 • Slijtvast: deze vloer is zeer duurzaam en erg slijtvast
 • Industriële look: de vloer heeft een authentiek en stoer karakter
 • Vloerverwarming: de cementbase vloer kan worden gelegd in combinatie met vloerverwarming. Hierbij moet er wel goed worden gekeken naar de samenstelling.
 • Renovatie: een cementbase vloer is ideaal bij oudere woningen waar gerenoveerd wordt of bij ruimten met een beperkt oppervlakte.
 • Een cementbase vloer is in tegenstelling tot een gietvloer niet volledig waterdicht. Dit maakt deze vloer minder geschikt voor het gebruik in natte ruimten. Het gieten van deze vloer neemt ook wat meer tijd in beslag.
  Een cementbase vloer wordt in één keer aangebracht en heeft een wat langere droogtijd nodig. Tijdens deze droogtijd mag er niet op de vloer gelopen worden.
  Wanneer de vloer volledig droog en uitgehard is, dient de vloer gepolijst te worden. Door het polijsten van de vloer krijgt de cementbase vloer zijn natuurlijke robuuste betonlook. Het duurt minstens een volledig week voordat er op de vloer gelopen mag worden of dat er meubels op geplaatst mogen worden.

  Uiteindelijk levert dit geduldige proces en het wachten de mooie robuuste natuurlijk betonlook op.
  Dit is het wachten meer dan waard.

Vraag een offerte aan

Liquid collection gietvloer

Wilt u meer weten over de cementbase vloer van The Liquid Collection?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie en kunnen vervolgens vrijblijvend een offerte voor u opstellen. Ook vertellen wij u graag wat de verschillen zijn van deze vloer ten opzichte van een betonlook gietvloer.